Kategóriák

BLOG

Gyártási folyamatok

INFORMÁCIÓK

                           fusion

VERSA MATIC FUSION MEMBRÁNOK

Versa Matic kifejlesztette az új típusú teflonmembránokat, melyek a 1/2”-os, 1”-os és 1-1/2”-os szivattyúk eddig használatos, egyesített, E505TX, V183TX, és V163TX jelű membránjait hivatottak felváltani. A membrán kialakítása a mellékelt ábrán látható. A membrán közepén nincs furat, a fixen rögzített, levegő oldali csavarhoz kell csatlakoztatni a tengelyt. Miután a membránban lévő csavarhoz illesztettük a megfelelő menettel rendelkező tengelyt, a membránt addig kell forgatni, míg fel nem ütközik. Semmiféle szerszámot nem kell használni, kézzel kell forgatni. Nincs külön folyadékoldali külső tárcsa. Így a teflon membránnal egybeöntött támasztómembrán, a régebbi típustól eltérően, a mechanikai erősítést is szolgálja, részben ez által, részben pedig a körbefutó bordázat révén. A levegőoldali tárcsa azért válik feleslegessé, mert ez magába a membránba van belefoglalva.

                                            fusion

Ez a kialakítás lényegesen nagyobb szilárdságot biztosít, ennek egyik következménye a hosszabb élettartam, és az, hogy hosszabb tengelyt lehet alkalmazni, a hosszabb tengely a nagyobb lökethossz miatt kb. 20% teljesítménynövekedést jelent.

Előnyeit a következőkben lehet összefoglalni:

- Kisebb a szerviz igény, mert nem koptatja a teflon membránt a külső tárcsa, és erősebb a támasztó rész.

- Kevesebb alkatrészt kell raktáron tartani. (Nincs külső tárcsa.)

- Egyszerűbb a beépítés és a karbantartás. (Egyszerűen, kézzel kell csavarni és meghúzni, nem kell szerszám.)

- Kevesebb a szivárgási lehetőség. ( Nincs furat, nincs esetleg meglazuló külső tárcsa.)

A támasztó réteg anyaga: NBR (Buna-N).

Hőmérséklettartomány: -37°C - +104°C.

szivattyú indításához kisebb levegőnyomás elegendő. Az egyes szivattyútípusokba történő beszereléskor azt kell figyelembe venni, hogy a nem teflon membránokhoz használatos tengelyt kell alkalmazni, miáltal megnövelhető a teljesítmény, de az eredeti, teflon membránhoz alkalmazott tengely is felhasználható. A ½-os szivattyúnál ilyen különbség nincsen.

Bármilyen további kérdés esetén keresse ügyfélszolgálatunkat a következő elérhetőségek bármelyikén:

- +361 264 3345 vagy

- info@ipariszivattyu.hu