Kategóriák

BLOG

Gyártási folyamatok

INFORMÁCIÓK

Nagy viszkozitású anyagok szivattyúzása hordókból, tartályokból

A StandardPump SP-700-as sorozatot nagy viszkozitású anyagok hordókból és tartályokból történő kiszivattyúzására tervezték. A kiszorításos elv kihasználásával ezek a szivattyúk folyamatos folyadékáramlást biztosítanak minimális veszteség mellett.

Felépítése:

csoport

Rotorok:

rotorok

Az SP700-as sorozat szivattyúit viszkózus anyagok szivattyúzására tervezték, használatukat legtöbbször olyan feladatokhoz javasoljuk ahol polimereket,

gyantákat, olajokat, zsírokat, festékeket, lakkokat, ragasztókat stb. kell szállítani. A menetes kialakításuknak köszönhetően tisztításuk gyors, könnyen ellenőrizhetőek és  karbantarthatóak.

Két nagy csoportra oszlik a 700-as szivattyúcsalád: SP-700SR és SP-700DD. Az SR sorozat akár 25 000 cps viszkozitású anyagot is elbír, míg a DD sorozat

maximum 100 000 cps viszkozitású anyag szállítására is használható.

csoport

Az SR szivattyúk szakaszos (max. 20 perc) munkavégzésre szolgálnak, míg a DD szivattyúkat folyamatosan, napi több órán keresztül is lehet egyhuzamban használni.

Minkét sorozat különböző szárhosszúságban elérhető a hordó vagy tartály méretétől függően: 1000 mm, 1200 mm vagy 1350 mm.

A szárak anyaga: Saválló acél.

Maximális kapacitás: 45 l/perc.

Maximális hőmérséklet: 148 ˚C.

A szivattyúzandó anyag kémiai ellenállóságát tekintve az  elasztomer (membrán) anyagválasztéka: Viton, Teflon vagy BUNA.

Mindkét szivattyúfajta kezeli a szemcsés anyagokat is (max. szemcseméret: 6,3 mm).

szivattyúszárakhoz választható pneumatikus vagy elektromos motor is.

 A szivattyúkról bővebb tájékoztatást itt talál!