Kategóriák

BLOG

Gyártási folyamatok

INFORMÁCIÓK

Versa Matic

ESETTANULMÁNY:

COVID-19 pandémia-aktualitás: Egy szeszfőzde a kéztisztító előállítására való átállásakor a Versa Matic pneumatikus membránszivattyúját (AODD) szivattyúját kezdte el használni:

A COVID-19 világjárvány kezdetén az egyik VersaMatic ügyfél, a „The Old Pogue Distillery”, gyorsan átalakította a szesz-féleségek gyártására szakosodott erőforrásait egy 80% -os alkohol tartalmú kéztisztító gél előállítására. Ezzel segítette a COVID-19 vírus hatásainak enyhítését. A „The Old Pogue Distillery”  Versa Matic penumatikus membránszivattyút használt az alkohol szállítására a tartályok között és nagy sűrűségű polietilén (HDPE) tartályokba, beleértve a vödröket és a spray-palackokat. Az FDA* előírásai miatt nak való megfelelés érdekében elkezdtek egy Versa Matic 1”-os,  rozsdamentes acél pneumatikus membránszivattyút használni.

Örömmel jelentjük, hogy a „The Old Pogue Distillery” végül kb. 1850 liter kézi fertőtlenítőt állított elő, amiből hogy csatlakozzon a járványgörbe leszorításához. 1480 liter kéztisztítót adományozott a járványra első közt reagáló kórházaknak és további egészségügyi intézményeknek Kentucky megyében. A fennmaradó 370 litert a helyi vállalkozásoknak adták el, hogy ezzel ki tudják termelni a gyártás költségeit, illetve más vállalkozásoknak számára is értékesítettek a fertőtlenítő termékekhez való jobb hozzáférés érdekében.

Amikor a normál kézfertőtlenítők már ismét elérhetőek voltak a piacon, visszatértek a szokásos üzleti tevékenységükhöz. "Azt hiszem, egy rövid távú piaci rést töltöttünk ki, amelyre nagyon szükség volt" - mondta a szeszfőzde szóvivője.

Örömmel számolunk be arról, hogy a Versa Matic pneumatikus membánszivattyú tökéletesen megbízható és tartós volt ahhoz, hogy képes legyen kezelni a szokásostól eltérően magas alkoholkoncentrációt a termelés során (80% ABV). Ennél is fontosabb, hogy a szivattyú segítségével lehetővé vált a lepárlóüzem számára, hogy palackozott kéztisztítót szállítson anélkül, hogy az szennyeződne azokkal a tartályokkal, amelyek az Old Pogue Bourbon gyártására szolgálnak, mint például a prémium, kilenc éves Kentucky Straight Bourbon.

Visszatekintve az elmúlt hónapok viharos egészségügyi helyzetére, a lepárló meg tudta mutatni, hogy „együtt vagyunk”. Kihívás volt a kézfertőtlenítő termék azonnali létrehozása. A szeszfőzde kezdeményezte a helyi vállalkozásoknál, hogy együtt alakítsák ki a koncepciót. Abban állapodtak meg, hogy támogatják a kezdeményezést, így biztosítva a gyártás felgyorsításához szükséges alapanyagokat, tartályokat és alkatrészeket.

A helyi vállalkozói közösség hozzájárulása nélkül a „The Old Pogue Distillery” nem lett volna képes a kéztisztító terméket a piacra dobni ilyen gyorsan. A szeszfőzde hihetetlenül hálás a közösségnek az egész folyamat során nyújtott támogatásért.

  pnaumatikus membránszivattyú 

A teljes Versa Matic pneumatikus membránszivattyú választékunkat a képre kattintva éri el.