IPARI SZIVATTYÚK

BLOG

Gyártási folyamatok

INFORMÁCIÓK

Mágneskuplungos szivattyú

Egyéb infó

A GemmeCotti olasz szivattyúgyártó cég több mint húsz éve foglalkozik mágneskuplungos centrifugál szivattyúk gyártásával. A GemmeCotti horizontális és vertikális szivattyúk széles anyagválasztékban állnak rendelkezésre: műanyag (Polipropilén, PVDF, ECTFE), fém (AISI 316, Titán, Hastelloy). Használják többek között a gyógyszeripar, élelmiszeripar, vegyipar, olajipar, olajfinomítás, galvanizálás, fotóipar, hadiipar területén is.

A mágneshajtásos szivattyúk előnye a hagyományos, forgó tömítéses centrifugál szivattyúkkal szemben, hogy a forgó tömítés hiányában teljesen csepegés mentes alkalmazást tesznek lehetővé.
A mágnes hajtásos szivattyúk esetében a hajtást egy mágnespár viszi át a motorról a járókerékre.

  • A mágnes hajtás által teljesen kiküszöbölhető a legfőbb kockázatot jelentő szivárgás, ami általában a mechanikai tömítés hibájából származik.
  • A mágnes hajtás által lehetőség nyílik agresszív és nem agresszív, például savak, lúgok, szénhidrogének, hőcserélő olajok, folyékony gázok, toxikus és robbanásveszélyes folyadékok szivárgásmentes, megbízható, problémamentes szivattyúzására az ipar és a vegyipar különböző területein.
  • A mágnes hajtás által az élelmiszeripar és az italgyártás területén kiválóan alkalmazhatóak a GemmeCotti szivattyúk a CIP rendszerű tisztítás (helyszíni tisztítás) folyadékainak kezelésére. Ilyen például a nátronlúg, a salétromsav, a hidrogén peroxid.


Mágneskuplungos centrifugál szivattyú

MÁGNESKUPLNGOS CENTRIFUGÁL SZIVATTYÚK

Önfelszívó mágneskuplungos csúszólapátos szivattyúk


Mágneskuplungos regeneratív turbinalapátos szivattyúkMentés